Atât în ​​casele nou construite, cât și în cele vechi, lumea se confruntă cu niveluri ridicate de umiditate. Oricine poate avea de-a face cu această problemă iar rezolvarea ei este de cele mai multe ori dificilă, indiferent de metodele la care apelăm. Desigur, gradul de desfășurare al acestui fenomen e unul foarte ridicat, deoarece multe gospodării moderne se confruntă cu această situație neplăcută. Iar o mare parte din persoane chiar ignoră problema, care este mai dăunătoare decât pare la prima vedere. De obicei, ajungem să înțelegem faptul că nu putem scăpa de ea și obișnuim să nu o mai băgăm în seamă. Însă, această abordare este una complet greșită, deoarece umiditatea din casă poate provoca o serie de alte probleme, unele dintre ele fiind destul de grave. Iată la ce te poți aștepta atunci când ai un nivel foarte ridicat de umiditate în casă.

Printre cele mai grave consecințe ale umidității necontrolate într-o casă se numără și daunele care se revarsă asupra sănătății umane. Dacă spațiile din locuință sunt inițial predispuse la formarea ușoară a condensului și a umezelii, ceea ce se poate datora mai multor factori, efectul poate fi evidențiat de o construcție deficitară, ferestre sau izolație prost realizată, ia această problemă nu trebuie subestimată. Ceea ce se întâmplă în principal e că respirăm aer umed indiferent de ceea ce facem în acel moment (spălat vase, dormit, etc), ceea ce e extrem de dăunător. Este posibil să nu simțim nimic, dar umiditatea ne va afecta mai devreme sau mai târziu sănătatea și poate duce la probleme precum astm, dificultăți de respirație și alte boli respiratorii. În cazul unui nivel crescut de umiditate, trebuie luate măsuri imediate.

O altă problemă pe care o putem avea din cauza umidității din casă este deteriorarea suprafețelor care apare în diferite zone din locuință. Asta include formarea condensului la ferestre și apariția mucegaiului pe tavan, pereți, prezența unor pete închise la culoare pe var sau gresie, miros care provoacă disconfort etc. Majoritatea acestor probleme sunt destul de persistente și dificil de eliminat, de aceea trebuie să găsim mai întâi sursa umidității în sine, să o îndepărtăm și apoi să avem grijă de petele de mucegai. Trebuie avut în vedere faptul că și ele sunt, de asemenea, foarte dăunătoare pentru sănătatea noastră, așa că dacă le avem în camerele noastre, trebuie să le eliminăm cât rapid pentru a evita orice consecințe.

Umiditatea poate dăuna atât sănătății noastre, cât și a structurii de rezistență a casei noastre, de aceea trebuie să-i acordăm o atenție deosebită, chiar dacă e nevoie de ajutorul unei echipe specializate.