Instalatiile electrice rezista mai bine daca sunt verificate periodic. Daca iti inchipui ca instalatiile noi nu vor avea nicio problema si te vei folosi de ele ani buni te inseli. Orice instalatie electrica poate sa aiba probleme din cauza incarcarii excesive a circuitelor, din cauza uzurii echipamentelor, firelor, din cauza coroziunii, izolatiilor care imbatranesc rapid.

Singura cale de a avea instalatii electrice functionale si sigure in orice moment este mentenanta. Se realizeaza usor si rapid in timpul lucrarilor si la finalizarea lor, este o operatiune rapida si importanta pentru intreaga instalatie din locuinta sau din afara ei.

Mentenanta nu e acelasi lucru cu verificarea instalatiei. In cadrul mentenantei avem observarea si verificarea continuitatii conductoarelor, verificarea tuburilor de protectie, verificarea prizelor de pamant. E o operatiune complexa, in care intra si verificari ale corectitudinii protectie pentru fiecare element din instalatia electrica. Circuitele electrice sau legaturile lor cu tabloul electric, sigurantele automate, calibrarea si fixarea pe pozitii, dar si verificarea dimensionare si functionalitate pentru conductori, iata alte operatiuni ce pot intra intr-o mentenanta instalatii electrice.

Se va avea in vedere si corectitudinea montajului de la prizele din bai, bucatarii, unde e mai periculos de folosit o instalatie electrica, dar si calitatea interventiilor efectuate de un electrician ieftin de la o firma specializata. Cu cat sunt programate mentenante mai dese, cu atat instalatia electrica va functiona foarte bine si nu vom avea probleme majore cu ea.

Un instalator Bucuresti va fi mereu la dispozitia clientilor interesati de mentenanta, se va deplasa imediat si va evalua, verifica si constata orice fel de defectiuni. Le va remedia ulterior si va mai face o verificare a instalatiei dupa interventie. Doar asa putem sa fim siguri pe instalatiile electrice si sa avem confort si o utilizare simpla a acestor tipuri de instalatii foarte utile in orice casa.