Caloriferele sunt elementul esențial al instalației termice. Cu toate acestea, uneori poate fi util să închideți unul dintre aceste calorifere: fie pentru că este situat într-o cameră care nu este utilizată, fie pentru că acea cameră este deja suficient de caldă sau este încălzită într-un alt mod.
Pe scurt, uneori nu are sens să lăsăm un calorifer să irosească căldură și energie, care influențează factura, mai ales având în vedere faptul că costurile cu energia sunt întotdeauna mai mari. În acest sens, mulți se întreabă cum să închidă un calorifer, fără a afecta restul instalației termice.
De ce să închideți caloriferul?
Pot exista mai multe motive pentru a închide caloriferul. De exemplu, această operație devine necesară atunci când apare o scurgere, pentru a preveni agravarea situației și ruinarea pereților cu umiditate.
Singurul lucru de știut este că pentru a face acest tip de operațiune, mai ales dacă există motive complexe în spatele ei, este întotdeauna necesar să se solicite intervenția unui profesionist. O mișcare greșită, de fapt, este suficientă pentru a crea mai multe daune decât orice altceva și de aceea recomandăm să contactezi pe cineva cu experiență în domeniul instalațiilor termice.
Cum se închide un calorifer?
Cineva se va întreba cum să închidă un calorifer. În primul rând, există două supape. Cea superioară poate fi pur și simplu închisă manual, în timp ce cea inferioară folosind o cheie hexagonală. Apoi, va trebui să deschideți așa-numita supapă de aerisire, pentru a elimina presiunea internă, colectând apa care se va scurge în boluri.
Eliminând presiunea, acum ce trebuie făcut ca să închideți un calorifer astfel încât să nu mai funcționeze? Următorul pas este de a închide supapa care conectează caloriferul la sistemul de încălzire, folosind o cheie. Acest lucru va duce la scurgerea întregii ape rămase, motiv pentru care va fi din nou necesar să se utilizeze un bol de colectare a apei.
Operațiunile descrise mai sus se pot face pe cont propriu, dar nu este întotdeauna recomandat să puneți mâna de unul singur pe instalația termică. În orice caz, este întotdeauna mai bine, să chemați un tehnician specializat, care știe unde să pună mâinile fără a provoca daune.
5 comentarii
Poți să închizi un calorifer utilizând robinetul de la supapa de aerisire, astfel încât să nu afectezi instalația termică.
Un alt mod eficient este să folosești un termostat pentru a regla temperatura în cameră fără a opri complet circulația apei în calorifer.
Poți folosi un cap termovalvă pentru a regla temperatura și a închide un calorifer fără a interveni în instalația termică.
O soluție simplă ar fi să închizi robinetul de la intrarea de apă a caloriferului.
Dacă vrei să închizi un calorifer fără să afectezi instalația termică, poți utiliza un cap termovalvă sau poți închide robinetul de la intrarea de apă a caloriferului. Este simplu și eficient! ????????